26 April 2018

Δελτίο Τύπου:

11-13 Μαΐου: Το Venture Garden φέρνει το GreenHouse στην Πάτρα

 

Το Venture Garden με την υποστήριξη του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών φέρνει το GreenHouse στην Πάτρα  από 11 έως 13 Μαΐου 2018. Τo GreenHouse είναι ένα δωρεάν εντατικό εκπαιδευτικό τριήμερο που βοηθά τους συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη και δράση!

Στόχος του GreenHouse είναι να βοηθήσει όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την επιχειρηματικότητα, να αξιοποιήσουν εύκολα εργαλεία και να μειώσουν το ρίσκο τους. Το GreenHouse θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου  και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαΐου. Θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Επιστημονικού Πάρκου (Οδός Σταδίου, 26504).

Στο σύντομο αυτό τριήμερο εξετάζουμε κάθε ιδέα σε βάθος και ετοιμάζουμε μια τελική παρουσίαση (ένα pitch). Οι συμμετέχοντες με τις καλύτερες ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επόμενο κύκλου του VentureGarden στην Αθήνα παρακολουθώντας από απόσταση (distance learning).

Το Venture Garden είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών και ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο επιχειρηματικής αναζήτησης. Απευθύνεται σε όσους από αυτούς θέλουν να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα ή να δουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους να αναπτύσσεται. Έχει δημιουργηθεί από δύο κορυφαία business schools της Ελλάδας, το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα και Entrepreneurship Hub of ACT (ACT) στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).

Από την υποστήριξη σε περισσότερες από 400 επιχειρηματικές ιδέες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Venture Garden φέρνει μαζί της διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες. Παράλληλα, στο GreenHouse συμμετέχουν και επιχειρηματίες για να μοιραστούν τη δική τους οπτική και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην πράξη.

Ελάτε με τους φίλους ή και μόνοι σας στο GreenHouse της Πάτρας για να δουλέψετε την επιχειρηματική σας ιδέα. Αλλά αν δεν έχετε ακόμα ιδέα και απλά σας ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητά, δεν πειράζει! Ελάτε και μπείτε σε μια ομάδα να βοηθήσετε με τις γνώσεις σας και να μάθετε από τους άλλους.

Στο GreenHouse είναι περιορισμένος ο αριθμός συμμετεχόντων για την εξασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής που βρίσκεται εδώ: www.venturegarden.gr/greenhouse μέχρι τις 08/05/2018. Στο GreenHouse και το VentureGarden συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το athens@venturegarden.gr και το 2108964531 (εσωτ. 2288).

23 April 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα πλαίσια συνεργασίας με το Γραφείο Υποστήριξης Ερευνών του ΕΛΚΕ - Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) πρόκειται να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του την κα. Karina Sotnik -Director, Business Incubation and Accelerator Programs του οργανισμού City Science Center της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στις 28/4/2018.

 

Το University City Science Center αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς επιταχυντές στις ΗΠΑ από το 1963 και αποτελεί κοινή ιδιοκτησία των Πανεπιστημίων  της ευρύτερης περιοχής της Πενσυλβάνια και του Ντέλαγουερ, έχοντας από την ίδρυση του υποστηρίξει 442 εταιρίες, από τις οποίες 214 είναι σε λειτουργία με 12.000 εργαζομένους και 40.000 έμμεσες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφεια και με συνεισφορά 12.9 δις δολάρια ετησίως στην τοπική οικονομία.

 

Η κα. Karina Sotnik, η οποία έχει ασχοληθεί ενεργά με τη δημιουργία και το “κτίσιμο” προγραμμάτων θερμοκοιτίδων και επιχειρηματικών επιταχυντών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, όπου θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του ΕΠΠ και θα συζητηθούν κοινές δράσεις με το πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΕΠΠ, καθηγητή κο Βασίλη Αναστασόπουλο.

 

Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία των οργανισμών και του οικοσυστήματος των start ups στην περιοχή μας, αλλά και η ενδεχόμενη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των φορέων.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/University_City_Science_Center  

https://www.sciencecenter.org/

https://www.linkedin.com/in/karinasotnik/

4 April 2018

Tο έργο BLUE_BOOST στοχεύει στην ανάπτυξη των καινοτομικών δυνατοτήτων, τόσο των παραδοσιακών όσο και των αναδυόμενων συνεργατικών σχηματισμών της «Μπλε Ανάπτυξης» στην περιοχή της Αδριατικής και Ιονίου. Στα πλαίσια του έργου, οι συνέταιροι των επτά ναυτιλιακών περιοχών της ADRION θα επικεντρωθούν στη διακρατική και διατομεακή συνεργασία και καινοτομία των θαλάσσιων συνργατικών συμπλεγμάτων μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της προσέγγισης που βασίζεται στην κοινότητα.

Το BLUE_BOOST  θα περιλαμβάνει Blue Labs, workshops και hackathons και θα παρέχει 350.000€ για τουλάχιστον 35 έργα μικρής κλίμακας  που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος “Blue Innovation Voucher Scheme”, προκειμένου να παρακινηθούν και καθοδηγηθούν οι καινοτιμικές ικανότητες των Μικρομεσαίων/Start-Up επιχειρήσεων στους  παραδοσιακούς τομείς  της  μπλε ανάπτυξης (αλιεία και κατασκευή πλοίων) ,καιθώς και αναδυόμενων (μπλε τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υδατοκαλλιέργειας, πράσινης ναυπηγικής βιομηχανίας, ρομποτικής, νέων υλικών κλπ.) στη περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου.

Ως τελικός στόχος του  BLUE_BOOST , θα είναι η έγκριση μια στρατηγικής  για τη διακρατική δικτύωση καινοτομίας και ένα κοινό σχέδιο δράσης για τη μακροπρόθεσμη κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για θαλάσσιους συνεργατικούς σχηματισμούς στις εμπλεκόμενες επτά περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου και πέραν αυτών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος INTERREG ADRION και η περίοδος υλοποίησής του διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Η εναρκτήρια συνάντηση και η πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, (Steering Committee) έχει προγραμματιστεί στο Ζαντάρ στις 23-24 Απριλίου 2018.

19 March 2018

Το VC Metavallon στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, με office hours κάθε 1η Δευτέρα του μήνα. Ξεκινάμε 7 Μαΐου!
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τoν τρόπο προγραμματισμού προσωπικής συνάντησης. Αυτή τη στιγμή ειναι και ανοιχτές οι αιτήσεις για χρηματοδότηση, περισσότερα στον σύνδεσμο: http://metavallon.vc

15 March 2018

Η Metavallon VC έρχεται στην Πάτρα, 19 Μαρτίου 2018, ώρα 11.00, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, με αφορμή την έναρξη εργασιών της με σκοπό τη διαχείριση κεφαλαίων ύψους €32 εκατ. για επενδύσεις σε νέες εταιρείες τεχνολογίας.

Αναγνωρίζουμε ότι το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας της Πάτρας αναπτύσσεται γοργά και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα της χώρας. Θα θέλαμε λοιπόν να σας γνωρίσουμε από κοντά και να δημιουργήσουμε ένα κανάλι συστηματικής επικοινωνίας.

Από την 1η Μαρτίου 2018 ανοίξαμε το πρώτο μας call για υποβολή αιτήσεων για επένδυση σε επίπεδο Pre-Seed εως €200.000 και θα θέλαμε να σας πούμε περισσότερα σχετικά με αυτό και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Διαδώστε τα νέα και μοιραστείτε το event με την κοινότητά σας!

http://metavallon.vc/blog

6 March 2018

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2018

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας παρέχει υποτροφίες κινητικότητας σε νέους Έλληνες μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, αυτές οι υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας (1-4 μήνες) δίνουν σε νέους επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές τη δυνατότητα να διεξάγουν ερευνητικό έργο σε ένα γαλλικό εργαστήριο, που υπάγεται σε ένα Ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας. Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για τη καινοτομία MAZINNOV.
Οι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής:
- Ψηφιακές Τεχνολογίες
- Ενέργεια - Περιβάλλον
- Γεωπονία - Αγροδιατροφή
- Βιοτεχνολογίες
- Υλικά
- Διάστημα – Αεροναυπηγική


Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος:
http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-chercheurs-el
Πληροφορίες: bourses@ifa.gr

Σίνα, 31 | 31, rue Sina - 10680 Αθήνα | Athènes -  210 33 98 600 | www.ifa.gr

20 February 2018

Ενδιαφέρεσαι για την επιχειρηματικότητα; θέλεις να ζήσει μία πρακτική εμπειρία σε μία start up στο εξωτερικό;

Κάνε την αίτηση σου εδώ: https://aiesec.gr/students/globalentrepreneur/

 

 

20 February 2018

All works of art are prone to fading, yellowing and discolouration - results of exposure to ultra violet, visible light and oxidizing agents. Degradation leads to the irreversible changes in the appearance of artworks, and endangers our cultural heritage. ERC grantee Professor Constantine Galiotis from the Foundation for Research and Technology Hellas in Patras, Greece, aims to develop multi-functional graphene-based ‘veils’ and paints. They could provide UV shielding, de-acidification, oxygen and humidity barriers to protect artworks. Professor Galiotis's fundamental research, supported by an ERC Advanced Grant, improved the understanding of the mechanical properties of graphene membranes at large deformations.

PoC Project: Graphene as effective anti-fading agent for the protection of artworks (Graphenart)

Researcher: Prof Constantine Galiotis

Host Institution: Foundation for Research and Technology Hellas, Heraklion, Greece

Funding: €149,875.00

AdG project: Tailoring Graphene to Withstand Large Deformations (Tailor Graphene)

8 February 2018

Σε βασικό κόμβο καινοτομίας μπορεί να εξελιχθεί το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών δήλωσε ο ΑΝΥΠ Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκης

Ο Αν. Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΠΠ, Βασίλη Αναστασόπουλο, εκπροσώπους εταιριών του ΕΠΠ, αλλά και ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Πάτρας, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και  του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  (ΙΕΧΜΗ-ΙΤΕ).

Αρχικά, ο κ. Φωτάκης ενημέρωσε για τις ενέργειες του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη του ΕΠΠ και, πιο συγκεκριμένα, την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, μια δράση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα να υλοποιηθεί.

Ο Αν. Υπουργός υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες του ΕΠΠ για να εξελιχθεί σε ένα βασικό κόμβο καινοτομίας στην Περιφέρεια και έκανε ειδική αναφορά στις δυναμικές εταιρίες του, που ξεχωρίζουν για την εξωστρέφεια και τον έντονο ερευνητικό και καινοτομικό τους  χαρακτήρα.

Ειδική αναφορά στην μελλοντική προοπτική του Πάρκου, έγινε από τον κ. Φωτάκη,  ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το δυναμικό του και να γίνει σημείο αναφοράς για την γενικότερη περιοχή με την συνέργεια και σύμπραξη όλων των φορέων που αποτελούν το οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας, όπως το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το Επιμελητήριο και το ΙΤΕ.

«Στόχος να χτίσουμε περιοχές όπου το μοντέλο της Οικονομίας της Γνώσης ως νέο αναπτυξιακό πρότυπο να πιάσει τόπο. Υπάρχει δυνατότητα στήριξης του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών από τις επικείμενες δράσεις του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας ώστε μέσα από τις συμπράξεις να αποτελέσει φορέα-αρωγό στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων».

23 January 2018

Χθές κόψαμε την πίτα μας! Ευχόμαστε σε όλους ενα δημιουργικό νέο έτος με υγεία, ευημερία και ευτυχία.

Pages